Az időjárás sem volt akadály

2020.06.20. 19:39

Birtokba vették a fürdőzők a megújult nagyerdei strandot – fotókkal

A hétvége első napja sem hozta meg az igazi nyarat, azonban nem szegte sokaknak kedvét az időjárás, hiszen többen kilátogattak a debreceni strandra.

Fotó: Kiss Annamarie

Eddig csak látványterveken csodálhattuk meg a komplexumot, szombaton viszont a bátrabbak már ki is próbálhatták az óriási medencéket és látványos lemeket. Néha eleredt az eső, ám délutánra kisütött a nap, így senki nem bánta meg, hogy elsőként csobbanhatott a fürdőmedencékbe. A gyerekek arca ragyogott, mindennel elégedettek voltak, a hullámmedence a legtöbbjük tetszését elnyerte, a csúszdákról nem is beszélve, az akadálypályákon pedig megannyi boldog lurkót kaptunk lencsevégre. Bodó Aliz és Bodó Mira édesapjukkal, Bodó Dániellel érkeztek a strandra, és egyöntetűen azt mondták, sokkal jobb, mint hitték. – Gondoltuk, hogy minden szuper lesz, viszont azt nem, hogy ennyi fantasztikus dolog helyet kap a strand területén. A gyerekeknek nagyon tetszik, bár nincs kánikula, még így is élvezhető. Hónapokkal ezelőtt megígértük nekik, hogy az első napon itt leszünk, és aki ismeri a gyerkőcöket, az tudja, hogy bármilyen idő is legyen, bizony ezt az ígéretet be kell tartani – nyilatkozta a háromszoros édesapa a Naplónak.

Elégedett arcok

Csúszdák egymás hegyén-hátán, mégis gyönyörködhetünk a zöldterületekben, nincs az az érzésünk, hogy mindent felfalnak az építmények. Gyerekek mindenhol: a fűben, a medencében és persze a fánkososnál, lángososnál sorban állva. Vörös Grétára és Vörös Flórára apukájuk vigyázott a medence széléről, amíg ők kiélvezték a strand adta lehetőségeket: kézen fogva, önfeledten lubickoltak és foglalták el egymás után, talán már századszorra is a gyerekcsúszda csúcsát. Egy pillanatra visszagondoltam a gyerekkoromra, és feltettem magamnak a kérdést: vajon én sem fáztam ennyi idősen? A lányok mintha az elmémbe férkőztek volna, a következőt kiáltották:

„Annyira jó itt, annyira jó az idő, végre nyár van és lehet strandolni!”

Mindeközben már egy felnőttek részére kialakított medence felé sétáltunk, ahol két fiatal lány süttette magát. Elárulták, már nagyon várták, hogy megnyisson a strand. Délután érkeztek, mert úgy látták, hogy talán jobb időre lehet számítani, mint a nap első felében, és milyen igazuk volt!

„Imádunk strandolni, a nyár nélkülözhetetlen velejárója, és az, hogy végre a cívisvárosban is élvezhetjük a fürdőzés adta lehetőséget, fenomenális!”

– mondta egyikük.

Nem csak debreceniek

A környező településeken élők is kíváncsiak voltak a cívisváros új ékkövére, sőt, még Budapestről is érkeztek érdeklődök, többek között Tyukodi Márk és családja. – A Balatonon is strandoltunk már úgy, hogy nem volt épp nyárias az idő, úgy vagyunk vele, hogy nem az időjárás számít, hanem az, hogy kivel, illetve hol vagyunk. Jelen esetben a családom körében élvezhetem a fantasztikus debreceni strandot, elégedett vagyok – árulta el lapunknak.

Fotó: Kiss Annamarie

Sportolókból sem volt hiány, Fekete Gergő vízilabdázó és Nagy Norbert kíváncsiak voltak arra, hogy a debreceni fürdő vizében hogyan tudják megcsillogtatni tehetségüket, és bár vízilabdázni nem láttuk őket, a kedvünkért ugrottak néhány fejest.

NE

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában