Útátadás

2020.06.24. 14:36

Aszfaltot kapott a Könyvkötő utca

Újabb utcát fedtek le szilárd burkolattal a Gerébytelepen.

Fotó: Matey István

A Könyvkötő utcán is biztonságosabban és tisztábban tudnak közlekedni a környéken élők – jelentette be Papp Viktor, a városrész önkormányzati képviselője, és Tasó László, a városrész országgyűlési képviselője a szerdai sajtótájékoztatón.

A Kertségi Fejlesztési Programban kiemelt szerep jut a lakossági kezdeményezésre induló útépítéseknek. 2016-ban a Fidesz-KDNP frakciójának kezdeményezésére a város közgyűlése megszüntette az úgynevezett lakossági önerős útépítéseket olyan formában, hogy onnantól kezdve az érintetteknek nem kell a fejlesztéshez hozzájárulást fizetniük, mert az összes költséget az önkormányzat állja. A program elnevezése is megváltozott ezzel: azóta lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítésekről van szó.

2014 és 2019 között összesen 52 olyan utcában építtetett az önkormányzat utat, ahol ilyen korábban egyáltalán nem volt. 2019-ben ezekre fejlesztésekre összesen csaknem 930 millió forintot különített el költségvetésében a város, míg 2020-ban összességében közel 754 millió forint szolgálja ezt a célt – sorolta közleményében a megyeszékhely önkormányzatának sajtóreferense.

A Könyvkötő utca teljes szakasza (a Hüvelyes és a Józsai utca között) 296 méter hosszban, 3 méter szélességben kapott aszfaltburkolatot. A burkolat keleti (jobb) oldalán teljes hosszúságban vízelvezetését biztosító szegélyt alakítottak ki, mindkét oldalon 1 méter széles útpadka készült, illetve az egyik oldalon járdalapos járdát alakítottak ki. A beruházás keretében az útépítéshez kapcsolódóan a csapadékvíz-elvezetéssel együtt a szükséges közműkiváltások is megtörténtek.

A beruházás költsége több mint bruttó 57 millió forint, amit az önkormányzat saját forrásból finanszírozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában