szavazásértékelés

2020.05.18. 12:27

Sokan már a járvány előtt is bringára pattantak

Az egyre jobb időnek és a vírusnak köszönhetően a közlekedési szokások is könnyen megváltozhatnak.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy Debrecenben mekkora népszerűségnek örvend jelenleg a kerékpározás. A koronavírus-járvány miatt a tömegközlekedés eleve háttérbe szorult, hiszen az alacsonyabb kihasználtság miatt csökkentették a járatok számát. Ugyanakkor a parkolást ingyenessé tették, így még több lehetőség volt arra, hogy az emberek csökkentsék az ismeretlenekkel történő találkozások számát. Ez az intézkedés pedig azt is eredményezhette volna, hogy sokan az autót választják, ha közlekedniük kell.

Ennek ellenére a szavazók többsége, összesen a 48 százaléka a bicikli mellett tette le a voksát, de nem csak a járvány miatt vette elő a kétkerekűjét, hanem már előtte is azzal rótta szorgosan a kilométereket. Őket követi az a 24 százalék, akiknek csábítóbb az autózás lehetősége, hiszen ha tehetik, a sarki boltba is autóval mennek.

Olvasóink 17 százaléka fél attól, hogy a biciklijét valaki ellopja, így inkább gyalog indul útnak. Legvégül pedig a szavazók 11 százaléka gondolta úgy, hogy a tömegközlekedés alternatívájaként előszedi a pincéből az ott porosodó kerékpárt, mert biztonságosabbnak tartotta, mint az ismeretlenekkel való közös utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában