egy nap, két helyszín

2020.05.02. 12:16

Sátrakkal és egyéb felszerelésekkel segítettek a Bocskai-dandár katonái

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ és egy hajléktalanszálló kapott segítséget április végén az MH 5. Bocskai István Lövészdandártól.

Fotó: Adorján Krisztián szakaszvezető / Bocskai-dandár

A koronavírus-járvány miatt kialakult vészhelyzet miatt, a korábbi gyakorlatokat követve ismét segítségnyújtásra kérték fel az MH 5. Bocskai István Lövészdandárt – áll a dandár hivatalos honlapján.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ az elő-osztályozópont kialakításához és a szükséges szűrővizsgálatok biztosításához kért katonai sátrat, olajradiátort, tábori asztalokat és székeket, amelyek kiszállítását végre is hajtották a dandár törzstámogató századának katonái április 29-én.

Fotó: Adorján Krisztián szakaszvezető / Bocskai-dandár

A ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft., közismertebb nevén a debreceni Dobozi utcai hajléktalanszálló is hasonló kéréssel fordult az alakulathoz, ugyanis a cég katonai sátrak használatával szeretné megoldani az egészségügyi szempontból kockázatot jelentő, fertőzésgyanús hajléktalanok elkülönítését.

A két feladatot a dandár összevonta, így egy napon végre is tudták hajtani a debreceni katonák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában