biztatják a tanulókat

2020.05.22. 08:48

Örülnek a pozitív visszajelzésnek a pedagógusok Hajdúsámsonban

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI intézményben is sikeresen zajlik a digitális oktatás.

Fotó: Dandé Melinda

Vastagné Szűcs Gabriella, alsó tagozatban 3. osztályt tanító pedagógus, osztályfőnök beszélt a mindennapjairól, tapasztalatáról, hogyan zajlik egy munkanapja.

– Közel 9 hete folytatjuk ezt a típusú oktatást, amely egyaránt kihívás gyereknek, szülőnek, pedagógusnak. Nem volt eleinte zökkenőmentes, előfordultak problémák. A családok nem voltak felkészülve erre a módszerre, főleg technikai eszközök terén. Ott, ahol több gyerek van és kevesebb eszköz, nagyon meg kellett szervezni, hogy ki, mikor, mit tud csinálni. Mi azt tapasztaljuk, hogy a nagy többség igyekszik betartani kéréseinket, így szépen tudunk haladni. Próbálunk mindenkitől visszajelzést kérni, hogy lássuk, a diák a tanulásban meddig jutott el vagy éppen hol maradt le.

Várják, mit hoz a június

Kolléganőmmel, Jakab Edittel egyeztetek reggel, szinte mindenkinek küldünk egy üzenetet, mire figyeljen, vagy csak éppen egy kis buzdítás a naphoz. Az elkészített feladatok már ekkor elérhetőek, majd az osztályba betanító kollégák is küldik a napi anyagot, amelyeket továbbítok a gyerekeknek. A délután leginkább a következő nap tervezéséről szól. Fontosnak tartjuk kolléganőmmel, hogy sok játékos feladat legyen, de közben arra is figyelünk, hogy azok a családok is boldoguljanak, akik nem rendelkeznek megfelelő technikai eszközökkel. A diákoknak ezek a játékos programok nem voltak ismeretlenek, hiszen a rendes iskolai tanulásban is sokat használjuk. Jó érzés, amikor a tanulóink plusz szorgalmi- vagy verseny feladatokat oldanak meg, ezzel is növelve kitartásukat.

Egyelőre május végéig tervezünk. Mindenki igyekszik az évet befejezni, próbálja lezárni a gyerekek tanulmányi előmenetelét. Várunk a rendeletre a júniust illetően, mit engednek majd.

A legpozitívabb visszajelzés számunkra anyák napja előtt történt, amikor kaptunk egy zenés, képes videó összeállítást az osztályról, a legszebb, legemlékezetesebb pillanatokról. Ezzel is kifejezve, hogy hiányzunk nekik.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában