itt a strandszezon

2020.05.29. 17:54

Kevesen mentek Hajdúszoboszlóra strandolni a nyitás első napján

A legtöbb medence üres volt Hajdúszoboszlón, de a maréknyi strandoló ennek kifejezetten örült.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Szokatlan látvány fogadta a Naplót pénteken, amikor utánajártunk, mennyien élnek a strandolás lehetőségével a megnyitást követően Hajdúszoboszlón. A mindig népes és nyüzsgő medencéknél most a csend uralkodott, s a vízben is csak mintegy tucat fürdőző úszkált ottjártunkkor. Mondhatnánk, vendég szempontból ennél kedvezőbb körülményeket kívánni sem lehetne az ország egyik legnépszerűbb turisztikai centrumában, hiszen sem tolongás, sem zsivaj nem zavarta a strandolók pihenését, s a beszélgetések is alig hallatszódtak a vízcsobogás mellett. Ennek ellenére a személyzet folyamatosan azon dolgozott, hogy kiszolgálják a látogatók igényeit, s egyúttal garantálják a biztonságukat.

Exkluzívnak hat

Egy napszemüveges fiú és lány kézen fogva, boldogan szállt ki a vízből. Miután körbenéztek, széles mosollyal nyugtázták, hogy utánuk az egész medence üresen maradt.

– Mi tavaly decemberben kuponnal foglaltunk ide szállást tavaszra, azt halasztottuk el az enyhítés idejére. Őszintén szólva, elképzelni sem tudnék jobb programot: rajtunk kívül alig vannak, így olyan, mintha csak nekünk nyitották volna meg a medencéket – mondta Réka. Párja, László szintén örült a szokatlan körülményeknek.

„Már nagyon régóta terveztük, hogy ellátogatunk ide Kaposvárról. Úgy gondolom, ennél idillibb, romantikus kiruccanást nem is szervezhettünk volna”

– közölte mosolyogva.

Végre kiszabadulhattak

– Engem nagyon megviselt az elmúlt hetek bezártsága, alig vártam, hogy végre kiszabadulhassak – nyilatkozta lapunknak Katalin, aki Esztergomból utazott Szoboszlóra pihenni.

– A kezdeti kikapcsoló otthoni lazítás hamar unalmassá vált. Ha a tévében néztem egy filmet, amiben a főszereplő megivott egy kávét, vagy ölelkezett egy ismerősével, rögtön eszembe jutott, hogy nekem erre most nincs lehetőségem. Ezek az apró dolgok is tudnak hiányozni az embernek, így mérhetetlenül boldog vagyok, hogy most már fokozatosan visszaáll minden a régi kerékvágásba – mondta Katalin, majd hozzáfűzte, bár igyekszik kihasználni a helyzet adta lehetőségeket, kicsit tart a járvány következő hullámától, ezért fokozottan ügyel az óvintézkedések betartására.

Kevés vendéggel számolnak

A napozó ágyak szomszédságában álló büfé műgyepszőnyeg borításos, rendezett terasszal várja a strandolni vágyókat. A vendégcsalogató külcsín, s frissen főzött kávéillat ellenére az asztaloknál még nem ültek vendégek.

„Nem számolunk olyan forgalommal, mint amekkora tavaly volt. Ennek ellenére, sok energiát fektettünk az elmúlt hetekben arra, hogy felkészüljünk a hétvégi nyitásra.”

– A koronavírusos helyzet mellett ráadásul úgy néz ki, az idő sem kedvez nekünk, hiszen bár most süt a nap, az előrejelzések szerint csapadék és hideg várható – értékelte a körülményeket Kis Károly Árpád tulajdonos.

– A várható kereslettel számolva kevesebb árut halmoztunk fel a raktárba. Természetesen, ha nő a forgalom, visszaállunk a tavalyi rendre, de egyelőre csak alapjáraton merünk működni – tette hozzá a büfés. Megjegyezte, jelenleg csak bízni tudnak abban, hogy jobb lesz a helyzet, s hogy a törzsvendégek mellett hamarosan egyre többen érkeznek az ország valamennyi tájáról, s akár külföldről is.

Szilágyi Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában