örökre szóló pillanat

2020.05.18. 13:08

Csak a fotózás idejére került le a maszk

Villant a mosoly, kattant a vaku a nyíracsádi nyolcadikosok tablófotózásán.

Azon a bizonyos március 13-i pénteken nagyon csalódottak voltak a nyíracsádi általános iskola végzős diákjai. Nem elsősorban az iskolabezárás miatt, inkább azért, mert éppen a következő héten lett volna a végzősök fotózása, majd készülhetett volna a hónapokon át tervezgetett tabló, az örök emlék. A vírus azonban „bezárta” az iskolát, így elmaradt a fotózás is a gyerekek és a szülők nagy bánatára, végül kiegyeztek egy nyár eleji csoportképben. Amikor azonban bejelentették a koronavírus-járványt korlátozó intézkedések enyhítését, azonnal elkezdődött a szervezkedés. A szülők Gyökösné Czigle Júlia vezetésével vállalták, hogy minden terhet levesznek az osztályfőnökök válláról, csak készülhessenek el a tablóképek. A ruha rég megvolt, a fotósok készen álltak, a művelődési ház tágas terme, amit a dolgozók fertőtlenítettek, pedig ideális helynek bizonyult.

Gyökösné Czigle Júlia lányáért, Letíciáért, és persze a többi gyerekért is örömmel vállalta és koordinálta a fotózást
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Minden szabályt betartottak

- A biztonsági intézkedéseket maximálisan igyekeztünk betartani. Óránként három gyerek jött fotózásra, egy volt a teremben, kettő a szabadban várakozott. Maszkot viselt mindenki, még a fotósok is, a gyerekek is csak a fotózás idejére vették le, hoztam kézfertőtlenítőt, és még az ajtót is kinyitottuk, hogy a kilincset se kelljen megfogni. Kicsit hosszabb, kicsit nehezebb volt így, de mindenki örült a gyermekeink boldogságának, annak, hogy ilyen helyzetben mégiscsak kész lesz az a tabló – mondta Györkösné Czigle Júlia anyuka, aki azért is különösen boldog volt, mert Letícia lánya most nyolcadikos, s ha a két kicsi is eléri, akkor a szintén nyíracsádi anyuka mellett mindhárom gyermeke tablója is ott lesz az iskola falán. A másik nyolcadik osztály fotózásának irányítását Szemánné Lakatos Erika vállalta, ami szintén a szabályok betartásával, bonyodalom nélkül zajlott. Már csak a fotókra, és persze a tablóra vár mindenki.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában