koronavírus

2020.04.17. 13:57

Zárva marad a nagyerdei parkerdő és az Ötholdas Pagony

Debrecenben továbbra is fenntartják a nagyerdei parkerdő, valamint az Ötholdas Pagony játszótér lezárását.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. április 10-től Debrecen polgármestere fenntartói hatáskörében lezáratta a látogatók elől a Békás-tavat is magában foglaló és kerítéssel körbevett nagyerdei parkerdőt, valamint az Ötholdas Pagony játszóteret.

A korlátozással egyidőben pedig fokozott közterület-felügyeleti jelenlétet rendelt el a Nagyerdei Stadion környékén. A korlátozást – melyről az említett helyszíneken jelen lévő közterület-felügyelők és a rendőrök is tájékoztatták őket – az emberek megértéssel fogadták, rendbontás nem volt, intézkedésre nem volt szükség. A tapasztalatok szerint Debrecen lakói a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott kormányzati és önkormányzati korlátozó intézkedéseket általánosságban betartják, jogkövető magatartást folytatnak – olvasható a városháza közleményében.

A kerítéssel körbevett nagyerdei parkerdőt, valamint az Ötholdas Pagony játszóteret az önkormányzat fenntartói hatáskörében folyamatosan lezárva tartja mindaddig, amíg a járványügyi helyzetben olyan jelentős mértékű javulás nem következik be, ami az újranyitást indokolttá és lehetővé teszi.

A város vezetői folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi helyzetet, s minden tőlük telhetőt megtesznek a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. További szigorításokra most nem kerül sor.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában