Kitüntető címet kaptak

2020.04.10. 13:56

Zajlik a digitális oktatás az epreskerti iskolában is

A feltételezéssel ellentétben az Epreskerti Általános Iskola távoktatásában is van lehetőség részt venni.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

– Zajlik nálunk is az online oktatás, a weblapunkon elérhető az elektronikus órarend is – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Szabó Gyula, az epreskerti iskola honlapján a „Rendkívüli járványhírek” fül mellett található „Tantermen kívüli digitális oktatás” címkére kattintva elérhető az online órarend, ahol a foglalkozás idejéről, az érintett osztályokról és az óraadó pedagógusok személyéről tájékozódhatnak az érdeklődők.

– A pedagógusok természetesen várják a gyerekeket, akik csatlakozni szeretnének a tanórákhoz, és ezt különböző programokon keresztül tehetik meg – tette hozzá az igazgató, aki maga is szokott órákat tartani a távolból, érdekes prezentációk segítségével.

Leckéből nincs hiány

A KRÉTA rendszeren keresztül a diákok folyamatosan kapják a tananyagot, és ha netán belépési problémáik adódnának, egy megadott kommunikációs e-mail-címre írhatnak, ott kérhetnek ez ügyben segítséget.

– Tehát interneten kapják a tananyagot és a házi feladatot, de számos online órához tudnak csatlakozni – hangsúlyozta Szabó Gyula, aki azt is elárulta, a több mint 400 kisdiák közül hozzávetőlegesen három vagy négy olyan tanuló van, aki nem rendelkezik okoseszközzel, laptoppal és internet­eléréssel sem. Ők telefonon, illetve SMS formájában kapják a leckét. Megtudhattuk azt is, az iskola fenntartója megkapta és továbbította ezen tanulók nevét, remélve, hogy a közeljövőben okoseszközöket, laptopokat ajánlanak fel azok, akik segíteni szeretnének.

Az Epreskerti Általános Iskola április elsejétől az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címmel is büszkélkedhet, melyet digitáliskompetencia-fejlesztés, programozás és robotika területeken elért sikereinek köszönhet. A díjátadót ünnepélyes keretek között is megünneplik, amint visszatérhet a diáksereg az iskolába.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában