koronavírus

2020.04.24. 15:08

Továbbra is zárva lesz a nagyerdei parkerdő és az Ötholdas Pagony

Újabb szigorításokra a hét végén nem kerül sor.

Fotó: Napló-archív

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében Debrecen polgármestere fenntartói hatáskörében lezáratta a látogatók elől a Békás-tavat is magában foglaló és kerítéssel körbevett nagyerdei parkerdőt, valamint az Ötholdas Pagony játszóteret. A lezárás 2020. április 10-től kezdve folyamatosan tart mindaddig, amíg a járványügyi helyzetben olyan jelentős mértékű javulás nem következik be, ami az újranyitást indokolttá teszi – olvasható a városháza közleményében..

A Kormány 2020. április 25-re és 26-ra (szombat és vasárnap) vonatkozóan ismét lehetővé teszi az önkormányzatok számára a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben meghatározottaknál szigorúbb helyi szabályok bevezetését, de Debrecenben ilyen szigorításokra ezúttal sem kerül sor. Ugyanakkor a város vezetői folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi helyzetet, s minden tőlük telhetőt megtesznek a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A Kormány által elrendelt korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a rendeletben meghatározott korlátozó intézkedéseket megszegi, szabálysértést követ el!

Kapcsolódó cikkeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában