üres a suli

2020.04.02. 20:46

Szívhez szólóan üzentek az iskolából

A pedagógus, a gyerek és a szülő is hiányzik az iskolából.

Fotó: Matey István

„Hiányoztok” – ez az egyszerű, de annál többet mondó felirat olvasható a hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola ablakaiban.

– Iskola gyerek nélkül nem iskola, és pedagógus nélkül sem az – ez volt az indíttatásunk a felirat elkészítésekor. Az egyik kolléganőm látta az interneten, s úgy gondoltuk, ez számunkra is hasonló mondanivalóval bír, ugyanis az iskola teljesen üres, kongnak a folyosók, a termek és a padok. A nevelés-oktatás alapvető része a személyes kapcsolattartás, most ez nincs meg – osztotta meg lapunkkal Takácsné Bíró Zsuzsa, az intézmény vezetője. Mivel home office-ban dolgoznak a tanárok, ezért a vezetőség, a pedagógiai asszisztensek, iskolatitkárok és közmunkások vannak csak bent az intézményben, ők készítették a feliratot, melynek üzenete eljutott a diákokhoz.

– Már ahogy felkerültek a betűk az ablakokra, egy anyuka Facebookon megjelentette, hogy a Bocskai-iskolában ez olvasható, majd mi is publikáltuk hivatalosan, hogy eljusson az üzenet – mondta Takácsné Bíró Zsuzsa.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában