arcmaszkokat is adtak

2020.04.04. 08:35

Száraztésztát és teasüteményt adományozott Révnek Körösszegapáti

A jelenlegi nehéz időben is szép példáját mutatta a testvértelepülési kapcsolatnak Körösszegapáti.

A Királyerdő lábánál elterülő Rév település és a Hajdú-Biharban, az országhatár mellett fekvő, román nemzetiségiek által is lakott Körösszegapáti évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. A hivatalos látogatások mellett a családok is jó kapcsolatban vannak. A hagyományok közé tartozik, hogy húsvéthoz közeledve a magyarországi falu megajándékozza partiumi testvérét. A koronavírus-veszély idején azonban ez nem volt egyszerű, hiszen az országhatár mindkét irányból zárva. A rendőrség, határőrség segítségével azonban az országhatár semleges zónájában találkozhatott a két település vezetése – mondta el elöljáróban Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere.

Fotó: körösszegapáti polgármesteri hivatal

Közmunkában készültek

– A révi magyarok nevében Hasas János, a Pro Rév Egyesület vezetője, a település alpolgármestere vette át az adományainkat. Az idén 500 kilogramm száraztésztát és 100 kilogramm teasüteményt ajándékoztunk a révieknek. Ezek a közmunkaprogramjainkba készültek. Ezen felül 100 darab arcmaszkot is adtunk, segítve ezzel a testvértelepülésünk koronavírus-veszély elleni védekezését – tájékoztatott Tarsoly Attila.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában