Hírmorzsák

2020.04.19. 20:07

Makulátlan közterek, kamerák a fürdőben

A hajdúdorogi strandfürdőben új megfigyelőrendszert építettek ki, Nádudvaron pedig magasabb fokozatra kapcsolták a járvány elleni védekezést.

Fotó: Miska Andrea

Kamerákkal a biztonságért

A GAMESZ megbízásából új megfigyelőrendszert építettek ki a szakemberek a hajdúdorogi strandfürdőben a napokban. A költségvetési rendeletben elfogadottak szerint a szerelők hét darab, nagy felbontású, 0-24 óráig üzemelő HD-s kamerát szereltek fel a főépület bejárathoz és a jurta épületéhez – adta hírül tudósítónk, Miska Andrea.

Fertőtlenítés Nádudvaron | Fotó: Marján László

Irtják a kórokozókat Nádudvaron

A közterületek fertőtlenítését a Nádudvari Nonprofit Kft. hetente több alkalommal végzi a településen – tudtuk meg Burkovics Lajostól, a cég ügyvezetőjétől. A munka a legforgalmasabb városrészben, a központi orvosi rendelőtől a Pacsirta utcáig az út mindkét oldalán, buszvárók, parkok, boltok, üzletek előtti területeken zajlik.

Létrejött a pénzügyi alap

Mivel több magánszemély, vállalkozás és civil szervezet is támogatná Nádudvar járvány elleni védekezését, az önkormányzat létrehozott egy elkülönített pénzügyi alapot a koronavírus elleni védekezésre – írja tudósítónk, Marján László. Az alapból a járvány okozta rendkívüli veszélyhelyzettel kapcsolatban felmerülő költségeket fogják fizetni – tájékoztatott Maczik Erika polgármester.

Borítókép: A kamerarendszer kiépítése Hajdúdorogon, a strandfürdőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában