koronavírus

2020.04.13. 09:54

Lemondtak tiszteletdíjukról a képviselők Nádudvaron

A veszélyhelyzet elmúltáig nem veszik fel juttatásaikat a nádudvari önkormányzati képviselők.

Fotó: Marján László

– A koronavírus elleni védekezés és annak következményei az önkormányzatok életében is jelentős változásokat idéz elő, melynek hatására át kell gondolnunk a már elfogadott 2020. évi költségvetésünket – mondta Maczik Erika polgármester

Az előzetesen várt bevételek csökkennek, ugyanakkor kiadásaikban más területekre kell helyezni a hangsúlyt: a munkahelyek védelmére, a nehéz helyzetbe kerülő családok, idősek, vállalkozások segítésére, a veszélyhelyzet elmúltával pedig a normál élet újraindítására.

– Ez mindannyiunkra feladatot ró. Közösségi életünkért vállalt közös teherviselés – lehetőségeinkhez mérten – erkölcsi kötelességünk is. Úgy tartom helyesnek, ha Nádudvar Város Önkormányzata a takarékoskodást saját magán kezdi meg. Polgármesterként a képviselő-testület által megszavazott költségtérítésemről a veszélyhelyzet megszűnéséig lemondok – tette közzé a városvezető április 8-án.

Réz Szilárd alpolgármester költségtérítéséről a veszélyhelyzet megszűnéséig szintén lemond.

Mivel sem a testület, sem annak bizottságai nem ülésezhetnek, ezért a képviselői tiszteletdíjak megfeleződtek, s a bizottsági tagok tiszteletdíja is szünetel.

A költségvetés részletes átdolgozásának folyamatáról és ennek egyes lépéseiről folyamatos tájékoztatással leszek.

A polgármester bejelentését követően az összes önkormányzati képviselő jelezte, hogy teljes tiszteletdíjukról lemondanak a veszélyhelyzet elmúltáig.

– Az elmúlt hetekben több magánszemély, vállalkozás és civil szervezet kifejezte azon szándékát, hogy támogatni kívánja a város járvány elleni védekezését és hozzá szeretne járulni a nem kívánt következmények mérsékléséhez. Ezért a város pénzügyi alapot hoz létre a koronavírus járvány okozta rendkívüli veszélyhelyzettel kapcsolatban felmerülő költségek fedezésére – mondotta mindezek után Maczik Erika polgármester.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában