az egészség jegyében

2020.04.15. 16:31

Elkezdődött a Pallag felé vezető kerékpárút építése

Egyelőre a gyógyszergyár teherbejáratáig épül meg a szakasz.

Fotó: Kiss Annamarie

A könnyebb közlekedés mellett egészséges életmódra ösztönöz a megépülő bicikliút, mely a Pallagi út és a Móricz Zsigmond körút kereszteződésétől indul. Az új szakasszal bővül a csaknem 85 kilométer hosszú városi kerékpárút hálózat. A megépülő részről Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Majer Tamás, a körzet képviselője sajtótájékoztatón beszélt.

Beruházási program

Papp László beszédében kiemelte, hogy a jelen helyzetben is folytatódnia kell a beruházásoknak: – Az élet nem állhat meg. A beruházások további munkahelyeket jelentenek. A munkahelyek megvédésben óriási jelentősége lesz annak a következő időszakban, hogy Debrecen városa a beruházási programját meg tudja valósítani. A program jelentős mértékben koncentrál a város külső területeire. Ennek részét képezik a kerékpárutak is, melyek a központtal való minél jobb összeköttetést szolgálják.

Őszre készülhet el

A most épülő szakasz 657 méter hosszan és csaknem 3 méter szélességben segíti a biztonságos közlekedést a kijelölt útszakaszon. A beruházás értéke csaknem 70 millió forint, melynek több, mint a felét az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A kivitelezőnek hét hónap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzéséhez. Amellett, hogy a gyógyszertár dolgozóinak kerékpárral történő közlekedését könnyíti meg, a Pallag városrész felé vezető úton másoknak is biztonságos alternatívát nyújt.

Biztonságosabb, egészségesebb

Majer Tamás képviselő hangsúlyozta, a pallagi lakosok régóta szeretnének egy kiépített kerékpárutat, melyhez első ütemként ezzel az új szakasszal tudott hozzájárulni az önkormányzat. – Nagyon örülök a kiépülő kerékpárútszakasznak. Sokszor hangsúlyozzuk az egészséges életmód fontosságát. A biciklizés egy remek példa lehet erre, ehhez azonban biztonságos környezetre van szükség, ahol az emberek nyugodtan kerékpározhatnak. Ezért is fontos, hogy az ilyen szakaszok megépítésével ezt megalapozzuk!

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában