szívhez szól

2020.04.07. 10:43

Az újfalui iskolások is üzentek az egészségügyi dolgozóknak

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1.a. osztályos diákjai így fejezik ki hálájukat.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

A Jobb Veled a Világ Alapítvány és az általa vezetett Boldogságóra program (amelyben 100 ezer gyerek és közel 7 ezer pedagógus vesz részt) ebben a mindannyiunk számára új, megváltozott helyzetben még inkább arra törekszik, hogy mentálhigiénés segítséget nyújtson az otthon lévő pedagógusoknak, szülőknek, gyerekeknek. Céljuk, hogy az online tér adta lehetőségeket kihasználva olyan eszközöket adjanak az otthon maradt pedagógusok, szülők és gyerekek kezébe, amelyek a pozitív pszichológia módszertanára és kutatásaira épülnek, és ebben a kihívásokkal teli helyzetben is támogatják a derűlátó, reálisan optimista gondolkodás fejlődését, fejlesztését – írják közleményükben.

Az egészségügyi dolgozók felé ezekkel a rajzokkal fejezték ki hálájukat a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1.a. osztályos boldogságórás diákjai Vargáné Hari Krisztina tanítónő vezetésével.

Fotó: Jobb Veled a Világ Alapítvány

A Boldogságóra honlapján minden nap megosztanak egy ötletcsomagot, amelyeken keresztül a különböző korosztályú gyerekeket és a családokat segítjük játékokkal, tippekkel, gyakorlatokkal, hogy az otthon eltöltött időben is tudjanak fejlődni a pozitív gondolkodásban. Az oldalon lelki és mentálhigiénés tartalmak, fontos írások segítik az önreflexiót és az önfejlesztést.

Mint írják, a boldogságórás gyerekek az elmúlt hetekben számos csodálatos alkotást hoztak létre, ezek közül egy, a gyerekek által készített videó itt nézhető meg.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta. A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke, szakmai tanácsadója prof. Dr. Oláh Attila, a program megálmodója Bagdi Bella.

A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jóllétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt. Jó kiegészítője lehet az óvodai vagy iskolai munkának, hiszen segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a hagyományos tudásmegosztást és az életben szükséges személyes és szociális kompetenciák fejlesztését összhangba hozza – zárul az alapítvány közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában