fotókkal, videóval

2020.04.24. 17:35

A megszokott körítés nélkül hajtották ki a hortobágyi jószágokat

Bár a Szent György-napi kihajtási ünnep a járványhelyzet miatt az idén elmarad a Hortobágyon, az állatok már elhagyták téli szállásaikat, és kint legelnek a pusztán – közölte a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetője pénteken az MTI érdeklődésére.

Fotó: Molnár Péter

Medgyesi Gergely Árpád felsorolása szerint a szaporulatokkal együtt 3000 magyar szürke marha, 2800 rackajuh, a mátai méneshez tartozó 256 nóniusz ló és 200 házi bivaly vette birtokba a téli bezártság után a napokban a puszta nyolcezer hektáros területét 15 legeltetési útvonalon.

Eközben számos beruházás is zajlik Hortobágyon: megújul a központi fogadótér, új látogatóközpontot és parkolókat alakítanak ki, utakat újítanak fel és árnyékolást kap a nemzetközi lovasnapoknak otthont adó mátai lovaspálya lelátója – közölte az igazgató.

MTI

Borítókép: ifj. Fenyves József gazdálkodó 84 tehenet, 70 idei ellésű borjút és két bikát hajtott ki téli szálláshelyükről a legelőre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában