tűzifát osztottak

2020.03.05. 21:11

Nő a felelősségvállalás, egyre több az adomány

A Debreceni Karitatív Testület 800 ezer forint értékben osztott szét tűzifát a rászorulók között.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

Egy debreceni cégnek köszönhetően több mint 1600 használt faraklap szolgálhat tűzifaként a Nagysándor-telep nélkülözői számára. A felajánlás a Debreceni Karitatív Testületen keresztül jutott el a rászorulókhoz. Az adományt az EU-Roma Országos Egyesület közreműködésével osztották szét csütörtökön, a Pósa utcán.

Egyre több a felajánlás

Az adományt biztosító cég nem először adakozott a város nélkülözői számára. A vállalat csak egy a sok támogató közül, akik az elmúlt időszakban felajánlást tettek Debrecen hátrányos helyzetben lévő lakóinak megsegítésére. Aba-Horváth István az EU-Roma Országos Egyesület elnökeként szintén közreműködött az adományosztásban.

– Az adományból bárki részesülhet, aki hozzánk fordul, aki velünk együttműködik. Most például azok kapnak a tűzifából, akik leghamarabb eljöttek az osztásra. Nem teszünk kivételeket, ameddig van adomány, addig akárki vihet belőle a nélkülözők közül. Ez a több mint 1600 raklap ötven-hatvan család tűzifa-támogatásának biztosítására lesz elég. Szerencsére az adakozás tendenciája egyre gyakoribbá válik, a társadalom felelősségérzete új dimenzióba került Debrecen városában. A helyiek egyre inkább észreveszik a körülöttük élő nélkülözőket, és sokkal jobban értik azt, hogy nem mindenki került kizárólag a saját akaratából nehéz helyzetbe – fejtette ki lapunknak az egyesület elnöke.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában