kormányzati koalíció

2020.03.03. 18:23

MSZP: teljes ellenzéki összefogás kell

A kompromisszum fontosságára és az eszmék összeegyeztetésére hívta fel a figyelmet Lendvai Ildikó az MSZP debreceni sajtótájékoztatóján, kedden.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A volt országgyűlési képviselő és pártelnök hangsúlyozta, a számos önkormányzati koalíció létrejötte után fontos lenne egy kormányzati koalíció kialakítása. Ez egyik ellenzéki pártnak sem lesz könnyű, mert a saját karakterük háttérbe szorulna, de elengedhetetlen a közös cél érdekében. A már létező önkormányzati koalíciók minták lehetnek a kormányzati koalíció számára. Ha bármilyen ellentét, vagy bizalmi probléma történt a múltban, egy közös program összeállításával kitölthetik ezeket a repedéseket. Az éves pártkongresszuson szeretnének – a tagok számára – új alapszabályokat megvitatni, illetve az MSZP stratégiájáról egyeztetni – hangsúlyozta Lendvai Ildikó.

Fidesz: nyilvánvaló, hogy Gyurcsány a vezér

A szocialisták bármennyire is próbálják tagadni, nyilvánvaló, hogy a baloldal valódi vezére Gyurcsány Ferenc – reagált az MSZP sajtótájékoztatóján elhangzottakra a Fidesz debreceni szervezete. Egyre több helyen láthatjuk, hogy az MSZP egy olyan ember mögé áll be, aki hazudott reggel, éjjel meg este. A jövőben is csak erre számíthatunk Gyurcsány Ferenctől és támogatóitól – teszik hozzá a közleményben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában