koronavírus

2020.03.21. 20:27

Megváltozott munkarenddel dolgoznak a közmunkások

Bevethetők lesznek a közfoglalkoztatottak is az idősek ellátásánál.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A nyírségi település köztereinek tisztán tartásáért felelős közfoglalkoztatottak a koronavírus járvány miatt kialakult különleges helyzetben megváltozott feltételek mellett, de ellátják feladatukat. Az eddigieknél gyakrabban cserélik a védőkesztyűt, valamint a megszokottól jóval kisebb csoportokban dolgoznak. Munkaidejük is változott. Délelőtti és délutáni váltásban mennek ki az utcára, így tudják csökkenteni a személyes érintkezés gyakoriságát, ugyanakkor biztosítani a feladatellátást, hisz a település közterületeinek tisztán tartása továbbra is nagyon fontos feladat.

Felkészültek a segítségnyújtásra

Dr. Nagy János polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy az önkormányzat felkészült arra az esetre is, ha idős lakosok segítséget kérnének a mindennapi teendők ellátásban.

– Sok hetven éven túli ember él a településen, akik nincsenek benne a szociális ellátottsági körben, hisz koruk ellenére saját maguk, vagy a család segítségével el tudják látni magukat. Az időseket különösen veszélyeztető járványhelyzet miatt azonban szüksége lehet ezeknek az embereknek is a külső támogatásra. Amennyiben az önkormányzatnál segítségnyújtás céljából jelentkeznek idős lakosok, az ellátásuk érdekében átszervezzük a közfoglalkoztatottak munkarendjét. Lesznek olyanok, akik a szociális ellátáson kívül eső, de segítségre szoruló idős emberek bevásárlását, gyógyszerellátását, ebédkihordását segítik majd – fogalmazott a polgármester, aki azt is elmondta, hogy a szinte napról napra változó helyzetben minden intézkedést csak az éppen hatályban lévő szabályok, rendeletek szigorú betartásával hajtanak végre, hisz minden intézkedés célja a segítségnyújtás, valamint a járvány terjedésének lassítása kell hogy legyen.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A közfoglalkoztatottak megváltozott munkarenddel, kisebb csoportokban dolgoznak az utcák tisztán tartásáért

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában