koronavírus

2020.03.24. 14:12

Hárman vannak hatósági karanténban Nyíracsádon

Eddig tünetmentesek, beteg továbbra sincs Nyíracsádon.

Koronavírus - Házi karanténra figyelmeztető tábla

Fotó: illusztráció, MTI/Varga György

Március 23-án arról tájékoztatta lapunkat a nyírségi település jegyzője, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Járványügyi Osztálya járványügyi megfigyelést, vagyis házi karantént rendelt el három nyíracsádi lakosnál. Mindhárman a napokban tértek haza fertőzött külföldi területről. A három, házi karanténban lévő személy közül egyet a család lát el, két személy esetében az önkormányzat gondoskodik napi egyszeri meleg étkeztetésről. Nagyné Jobbágy Piroska jegyző, valamint dr. Nagy János polgármester folyamatosan tartja a kapcsolatot a karanténban lévőkkel, amennyiben bármire szükségük lenne, akár bevásárlás, gyógyszerkiváltás, azt a szociális szféra dolgozóinak segítségével meg fogják oldani.

Egy teszt negatív lett

Az egyik karanténban lévő személy közeli hozzátartozójától tudjuk, hogy a három, karanténban lévő férfi folyamatosan tartja egymással a telefonos kapcsolatot. Kettő teljesen jól érzi magát, jelenleg tünetmentesek, panaszuk nincs. A harmadik férfi hétvégén rosszul érezte magát, mentőt hívott hozzá a háziorvos, majd kórházba szállították. Ott elvégezték rajta a koronavírus-tesztet, amelynek eredménye szerencsére negatív lett, így várhatóan hazatérhet a házi karanténba.

Kedves Zilahi Enikő

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Borítókép: házi karanténra figyelmeztető tábla egy családi ház ablakában Nagykanizsán 2020. március 16-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában