Új fiú

2020.03.04. 12:26

Gerzson hódítani érkezett Debrecenbe

Gerzson, a nyolcéves fekete parlagi szamár a kancák szívét igyekszik elnyerni a Debreceni Állatkertben.

Fotó: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

A Debreceni Állatkert számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok génállományának megőrzése, ezért hazánk egyetlen őshonos szamárfajtája az alapítás óta látható az ország első vidéki állatkertjében.

A debreceni parlagi szamárkancák nagy örömére február 25-én egy nyolcéves parlagi szamár csődörrel gazdagodott a cívisvárosi intézmény, amely immár kilenc szamárnak ad otthont. Mivel a magánszemélyi felajánlásból származó Gerzson kifejezetten békés és emberbarát természetű, a látogatók jó eséllyel nemcsak a Vidámpark területén található szamárkarámban találkozhatnak majd vele, hanem a Nagyerdei Kultúrpark különféle rendezvényein is az ünnepi csacsifogat egyik szorgos szekérhúzójaként – tájékoztatott dr. Nagy Gergely Sándor, az intézmény ügyvezető-igazgatója.

Fotó: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.

A nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható parlagi szamár (Equus africanus asinus) számos színváltozata közül a Debreceni Állatkertben a fekete és az igen különleges, világoskék szemű fehér is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában