koronavírus

2020.03.12. 07:29

Előrehozott tavaszi szünet lesz az egyetemen a koronavírus miatt

Körlevélben értesítette hallgatóit, oktatóit és dolgozóit a Debreceni Egyetem Egyetemi Járványügyi Munkacsoportja szerda este.

Debrecen, 2020. mrcius 12. res eladterem a Debreceni Egyetem fpletben 2020. mrcius 12-n. Rendkvli jogrendet, veszlyhelyzetet hirdetett a kormny az orszg teljes terletre az j koronavrus-jrvny miatt. Intzmnyltogatsi tilalmat rendeltek el a magyarorszgi egyetemeken, csak tvoktatsban folytathat az oktats. MTI/Czegldi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A tájékoztatás értelmében március 12-13-án oktatási szünet, március 16-20. között előrehozott tavaszi szünet lesz az intézményben. Ez idő alatt az intézménynek és az oktatóknak fel kell készülni a távoktatási feladatokra – olvasható az egyetem tájékoztatásában.

Március 12-től a hallgatók nem látogathatják az oktatási épületeket. A munkacsoport arra kéri a kollégistákat, hogy a saját és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében utazzanak haza. A kutatók, az egészségügyi és az adminisztratív dolgozók, valamint az üzemeltetési munkatársak számára a munkavégzés folyamatos, mint ahogy az egyetem köznevelési intézményei is az elmúlt napok gyakorlata szerint működnek.

Az intézmény vezetése arra kéri a hallgatókat, hogy kisebb és nagyobb közösségeik védelme érdekében a megelőző intézkedések betartásában legyenek együttműködőek!

A felsőoktatási intézmény továbbá csütörtökön közzétette, miszerint önálló oldalt indított a járványügyi helyzetről szóló egyetemi információknak.

A koronavírussal kapcsolatos egyéb írásainkat ide kattintva érhetik el.

Borítókép: a Debreceni Egyetem főépületének üres tanterme 2020. március 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában