a képernyő mögül

2020.03.20. 14:50

Egyházi közvetítések a Debrecen Televízióban

Fotó: Matey István

A kialakult – koronavírus okozta – helyzetre való tekintettel a Médiacentrum Debrecen a történelmi felekezetekkel együttműködve, vasárnaponként élő egyházi alkalmak közvetítésével jelentkezik, hogy a hívek bekapcsolódhassanak a református, a római katolikus, valamint a görögkatolikus egyházi szolgálatokba, ilyen módon részesei legyenek az istentiszteleteknek, szentmiséknek, liturgiáknak.

Ezen a héten, vasárnap (március 22.) 10 órától élő közvetítést láthatnak a Nagytemplomból (igét hirdet: Fekete Károly püspök), valamint 11.30-tól a Szent Anna-székesegyházból (a szentmisét bemutatja Palánki Ferenc püspök)

A tervek szerint a jövő héttől a görögkatolikus felekezet is csatlakozik a közvetítésekhez: 8.30-tól liturgiát láthatnak az Istenszülő oltalma Főszékesegyházból.

A közvetítéseket az országos, vírussal szembeni védekezés megváltozásáig a Médiacentrum Debrecen folyamatosan biztosítja a nézők számára.

Az élő adás nézhető a Debrecen Televízióban, a Dehir.hu hírportálon és a Médiacentrum Debrecen mobiltelefonos applikációján keresztül is.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában