Oktatás

2020.03.03. 12:09

Balatoni József, a tetkós töri tanár Debrecenben

A Színező egy lelkes fiatalokból álló csoport, amelynek tagjai mertek nagyot álmodni.

Fotó: Színező Pályakezdő Óvodapedagógusokat Támogató Projekt

A Színező – Pályakezdő Óvodapedagógusokat Támogató Projekt tagjai az Aktív Európai Fiatalokért Egyesülettel karöltve 2019-ben beadtak egy pályázatot a pályakezdő óvodapedagógusok szakmai támogatását megcélozva az Európai Bizottsághoz, az Európai Szolidaritási Testülethez. A pályázat céljait ott is fontosnak tartották és támogatásban részesítették a projektet.

A program megvalósítása során számos előadás, workshop és egyéb esemény kerül megrendezésre Debrecenben 2020-ban, melyek elsősorban a pályakezdő óvodapedagógusoknak, mentoraiknak, illetve az óvodapedagógus hallgatóknak szólnak.

Céljuk egy aktív, szakmai közösségbe összefogni a pályakezdőket és az őket segítő pedagógusokat, illetve a még hallgató fiatalokat is. Ezáltal megvalósulhat a közvetlen tapasztalatcsere és a generációk közötti személyes párbeszéd. Elismert szakemberek bevonásával kívánnak iránymutatást nyújtani a fiataloknak azért, hogy továbbra is ebben a szakmában képzeljék el a jövőjüket. A tevékenységek által szeretnék támogatni a résztvevők szakmai fejlődését, a munkaerőpiacon való elhelyezkedésüket, szakmai kapcsolataik kialakítását – olvasható a Színező projekt közleményében.

Március 2-án, a projekt első eseményén vendégelőadóként Balatoni József, azaz Jocó bácsi jött el Debrecenbe és tartott előadást. Az est témája a szakmai motiváció és szakmai megújulás volt.

Fotó: Színező Pályakezdő Óvodapedagógusokat Támogató Projekt

Az ismert történelemtanár inspiráló szavai a humorban sem szűkölködtek. Azt vallja, a tanári pálya igazán szép, tanárnak lenni pedig menő dolog. Szeretetteljesen beszélt a pedagógus létről, mely véleménye szerint nem munka, hanem hivatás, életforma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában