megfigyelés alatt

2020.03.18. 18:31

A rendőrség felkészült az ellenőrzésre

Védőfelszerelésben, szúrópróba-szerűen ellenőrzik a hatósági házi karanténokat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Bejárati ajtóra ragasztott hatósági felirat jelzi, hogy az érintett lakásban járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik. Aki az erre vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el, amely helyszíni bírsággal vagy feljelentéssel szankcionálható.

A rendőrség jelenleg országosan közel 2817 ember adatait (március 17-én, 0 órakor jegyzett információk szerint) tárolja hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartatásának ellenőrzése céljából – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre küldött válaszából. A járőrök személyesen győződnek meg a szabálykövetésről, amelyekre szúrópróba-szerűen, visszatérő jelleggel kerül sor. Az ellenőrzéseket elsősorban hely- és személyismerettel rendelkező rendőrök, körzeti megbízottak, illetve közterületi szolgálatot ellátó közrendvédelmi állomány tagjai végzik. Mint közölték, az ellenőrzéseket – azok módját, időtartamát és rendszerességét tekintve – a rendőrök úgy teljesítik, hogy közben tiszteletben tartják az ellenőrzött magán- és a családi életét, illetve otthonának nyugalmát. A rendőrök tevékenységük során védőfelszerelést: kézfertőtlenítőt, gumikesztyűt és szájmaszkot használnak, továbbá a szolgálatba lépés előtt az érintett állomány a higiénés rendszabályokkal kapcsolatos oktatáson vesz részt.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában