szemléletformálás

2020.03.09. 08:29

A fogyatékossággal élők iránti érzékenység

A visszatérő program hatására egy életre megváltozhat a konyári diákok szemlélete.

Fotó: Konyári Általános Iskola

„Fordítsd az arcodat a nap felé és minden árnyék mögéd kerül” mottóval a fogyatékossági ügy fejlesztés elkötelezettjeként, a település általános iskolája egész napos programot szervezett a napokban. Az alternatív osztályfőnöki, valamint etika órán az alsó- és felső tagozatos tanulók érzékenyítő napon, személyesen találkozhattak, élményeken keresztül ismerkedhettek a fogyatékossággal élő emberekkel és azok eszközeivel. Mindebben segítségre volt az Aura Segítő Kutya Alapítvány, a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete, a Fehér Bot Alapítvány a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete, valamint Mosoni Krisztina siket előadó és jelnyelvi tolmács.

– A visszatérő programok megvalósításával életre szólóan meg lehet változtatni a diákok hozzáállását, az előítéletek helyébe az empátia, elfogadás és a segítő odafigyelés lép. A projekt célja, hogy az érzékenyítéssel későbbiekben egy sokszínű társadalom nyitott, elfogadó, felelősen gondolkodó, felkészült tagjaivá formáljuk a tanulókat – tájékoztatta a Naplót Bujdosóné Faragó Róza etika tanár, programszervező, osztályfőnök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában