dkv

2020.02.18. 14:13

Újra a Veres Péter utcán a 11-es busz

Módosítják a 14-es autóbuszok útvonalát, valamint bevezetik a 14I jelzésű járatot is.

2020.01.20. Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Illusztráció DKV buszok közlekedéséről.

Fotó: illusztráció, Kiss Annamarie

Mint arra közleményükben emlékeztetnek, a DKV időről időre felülvizsgálja a közösségi közlekedési hálózatot annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló járműpark és erőforrások maximális felhasználásával eleget tudjon tenni a lakossági és munkáltatói igényeknek. A legutóbbi menetrendváltozást december elején vezették be.

Akkor az Egyetemi Innovációs Parkban található cégek munkavállalóinak utazási igényei, valamint az egészségügyi intézmények összekötésére vonatkozó lakossági igények kiszolgálására bevezették a 14-es és 50-es autóbuszjáratokat.Az új járatok bevezetésével jelentkező többlet járműigényt a 11-es autóbuszok útvonalváltozásával tudta csak a DKV átcsoportosítani, mely a beérkezett észrevételek alapján egy teljes városrészt érintett hátrányosan.

A DKV Zrt. március 2-től újabb két Mercedes típusú autóbuszt állít forgalomba, ezzel bővítve a járműparkot. Ennek eredményeként március 2-től a 11-es autóbusz közlekedését visszaállítják a Veres Péter utcára.

Március elejétől a belvárosi utazási kapcsolat javítása érdekében és az elmúlt időszak üzemeltetési tapasztalatait figyelembe véve módosítják a 14-es autóbuszok útvonalát, valamint bevezetik a 14I jelzésű járatot is.

A 2020. március 2-től érvényes menetrendváltozás részletei

11-es autóbusz

Az autóbuszok a Kassai út – Sámsoni út – Acsádi út – Veres Péter utca – Vámospércsi út útvonalon közlekednek majd a Borzán Gáspár utca és a Segner tér között. Az útvonal további része változatlan marad.

14-es autóbusz

Az autóbuszok a belváros elérhetőségének javítása érdekében a Nagyállomás – Piac utca – Széchenyi utca útvonalon közlekednek majd az IT Services Hungary Kft. irányába. Az útvonal további része változatlan marad.

14I jelzésű autóbusz

A reggeli és délutáni csúcsidőszakban a belvárosban lévő oktatási intézmények elérhetőségének javítása érdekében 14-es helyett 14I jelzéssel 2-2 járat a Mester utca és Nagyállomás között, a Hunyadi János utca – Rákóczi utca – Burgundia utca – Klaipeda utca – Szent Anna utca – Attila tér – Wesselényi utca útvonalon közlekedik majd.

A 11-es és 14I autóbuszok között a Mester utcán lesz átszállási lehetőség, mert a 14I viszonylat a Segner teret nem fogja érinteni.

A március 2-től érvényes menetrendeket hamarosan közzéteszik a dkv.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában