hittudományi egyetem

2020.02.09. 19:13

Nem indul újra Kustár Zoltán a DRHE rektori székéért

Ketten nyújtották be pályázatukat a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) rektori megbízatásának ellátására, derül ki az intézmény honlapján megjelent tájékoztatásból. Az előzetesen megadott határidőig, azaz január 31-éig Baráth Béla és Fazakas Sándor adta be pályázatát. Ezzel az is eldőlt, hogy a DRHE jelenlegi rektora, Kustár Zoltán nem pályázott.

Fotó: Matey István

Baráth Béla és Fazakas Sándor egyetemi tanárok; Baráth jelenleg tudományos rektorhelyettesi tisztséget tölt be, míg Fazakas tanszékvezető, a Doktori Iskola vezetője, 2005-2011 között már látott el rektori tisztséget az egyetemen, mutat rá a drhe.hu. Pályázatukról február 25-én dönt a Szenátus.

A szavazás eredménye alapján az egyetem vezető testülete javaslatot tesz a rektorjelöltről a fenntartó számára. A Tiszántúli Református Egyházkerület elnöksége a rektor személyéről szóló döntését 2020. április 15-ig terjeszti fel a köztársasági elnöknek – olvasható az egyetemi weboldalon.

A két jelölt tervezett rektori programját február második felében mutatja be az egyetem közössége előtt.

Mint ismert, Kustár Zoltán Bölcskei Gusztávot váltotta a DRHE rektori székében 2017 nyarán, megbízatása 2020. július 31-ig szól.

Ahogy arra az intézmény honlapja rámutat: a Tiszántúli Református Egyházkerület Elnöksége, mint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem fenntartója nyilvános pályázatot hirdetett a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektori megbízatásának ellátására. A rektori megbízás 2020. augusztus 1-jétől 2023. július 31-éig terjedő hároméves, határozott időtartamra szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában