Új terveket szőnek

2020.02.02. 16:08

Közösségi és kulturális terek újultak meg Berettyóújfaluban

A fejlesztések komfortosabbá tették a várost, erősítik a népességmegtartó képességét.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Két nagy jelentőségű program zárult le Berettyóújfaluban. A határmenti együttműködés pályázati rendszerében megvalósult eredményekről a záróeseményen elhangzott: a testületi ülések helyszínét teljesen felújították, modern, audiovizuális eszközökkel biztosítják a tanácskozásokat, a lakosságnak pedig lehetősége van arra is, hogy a város megújult honlapján keresztül, a teremben elhelyezett kamerák és mikrofonok segítségével élő adásban kövessék a testületi üléseket. Fontos lépés volt a város honlapjának akadálymentesítése is, amelyen keresztül most már könnyebben tudják hivatali ügyeiket intézni a berettyóújfaluiak.

Folyamatos fejlesztések

A nap a Zöld Város projekt záróeseményével folytatódott a József Attila lakótelep díszkutas parkjában, ahol szalagvágás is történt. A záróeseményt a Székhely Óvoda Cinke csoportjának óvodásai nyitották. Az avató ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Muraközi István polgármester is köszöntötte a megjelenteket. Vitányi István úgy szólt, a város központjából gyakorlatilag egy kilométeres körzetben ma már mindent elérhetünk, ami a civilizált élethez szükséges. A városvezetés az elmúlt időszakban folyamatosan a fejlesztésekre törekedett. A fejlődés azonban nem állhat meg, további terveket szeretne az önkormányzat megvalósítani, amelyek mind a jelenlegi életminőséget javítják – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője. Vitányi István kiemelte, minden eredmény csapatmunka, ami ebben az esetben is így van.

Fotó: Kogyilláné H. Szófia

Pajna Zoltán elmondta, fontos, hogy a település lakói úgy érezzék, jó itt élni. Ezek a beruházások az emberek mindennapjainak jobbá tételét szolgálják. A megyei közgyűlés elnöke úgy folytatta, a felújítások érteknövekedést generálnak a városban, ezzel együtt pedig elérhető, hogy az itt lakók helyben maradjanak, dolgozzanak, ne hagyják el a várost.

Muraközi István polgármester hangsúlyozta: a településeken élők életminőségének javítása közös feladat, e nagy jelentőségű projekt pedig a város életében a 2014-2020-as időszak legnagyobb összegű pályázata.

Kogyilláné H. Szófia

Borítókép: Pajna Zoltán, Dr. Vitányi István, Muraközi István, Bónácz János és Kiss Tamás átvágják a szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában