Bosszút sejt a gyepmester

2020.02.21. 13:54

Hajdúsámsoni kutyatetemek: nincs szó kínzásról

Mentesítette, fertőtlenítette a területet a település önkormányzata.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ünnepnapokon, hétköznapokon a gyepmester hordhatott közúton elütött kutyákat arra a helyre, ahol néhány nappal ezelőtt az állatvédők rátaláltak az elhullott ebekre, állati csontokra. A gyepmesterrel szemben az önkormányzat fegyelmi vizsgálatot indított, amely során azt igyekeznek kideríteni, hogy a dolgozó milyen szabályt szegett meg azzal, hogy ő maga is vitt a területre elhullott állatokat. Az önkormányzat az állati tetemektől mentesítette, kitakarította, klórmésszel fertőtlenítette a Hajdúsámsontól keletre lévő erdős, bokros, művelésbe nem vont területet, ahol a maradványokat megtalálták. Táblákat is kihelyeztek, ezeken tudatják az arra járókkal, hogy állati tetemet, szemetet lerakni tilos – tájékoztatott megkeresésünkre Antal Szabolcs polgármester.

A belső vizsgálat megállapította, hogy a rendszerváltás után a település határában voltak olyan elhagyatott kerti ásott kutak, melyeket a lakosok közül néhányan illegálisan dögkútként, döggödörként használtak, különböző házi állatok tetemeit hordták oda. Egy ilyen lehetett az is, ahová – mások mellett – a gyepmester is hordhatott ki a közelmúltban 10-12 kutyatetemet.

A Napló más forrásból megtudta, a gyepmester elmondása szerint ő nem bántott élő állatokat, csak tetemeket vitt az erdőbe. Ellene irányuló személyes támadást gyanít amögött, hogy a minap állatvédők jelentek meg abban a bizonyos erdőben. Ugyanis illegális tűzifa-beszerzés miatt fatolvajokat már többször is tetten ért ott. Az ő bosszújukat sejti az akció mögött.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában