Van pénz az utak burkolására

2020.02.19. 11:12

Elkezdődnek a rég várt aszfaltozások a Júliatelepen

A munkálatok márciusban indulnak.

Fotó: Kiss Annamarie

A debreceni önkormányzat új, a múlt héten elfogadott 2020-as költségvetése fejlesztésközpontú, a csaknem 161 milliárd forintos mérlegfőösszegen belül beruházásokra 78,2 milliárd forintot irányoztak elő – ismertette szerda reggel Debrecenben, a Júliatelepen, a Kard és a Futó utcák sarkán tartott sajtótájékoztatón Papp Viktor, a debreceni közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője. Kifejtette: ezen belül kertségi fejlesztésekre rekordösszeget, 5,3 milliárd forintot szánnak. (Amikor 2012-ben elindult a Kertségi Fejlesztési Program, még csak 383 millió forint volt ilyen célokra.) – Ezen belül jelentős szeletet képvisel a közlekedésfejlesztés, mert ezzel a kertvárásokban élők komfortérzetét, életminőségét jelentősen lehet javítani – fogalmazott a frakcióvezető.

Út, víz, közvilágítás

Papp Viktor elmondta: a Kertségi Fejlesztési Program keretében elkezdődött a Szabó Kálmán-, Galamb-, Vécsey-, Gizella utcák kereszteződésének jelzőlámpássá alakítása. Kerékpárút épül hamarosan a Wesselényi utcától a Vágóhíd utcán keresztül a Diószegi út – Sikló utca találkozásáig. Ennek folytatása később a Panoráma útig fog érni.

Lakossági kérésre megvalósuló útépítésekre 750 millió forintot szán a város idén, már folynak a munkák például a Könyvkötő utcán és a Nádsíp utcán. Ugyancsak komolyabb beruházás lesz várhatóan az év második felében a Nagysándor-telepen a csapadékvíz-elvezetés javításának folytatása, melyre 469 millió forintot terveznek elkölteni. Ezen felül megépítik a halápi és a nagycserei városrészekbe vezető ivóvízvezetéket is. (Haláp és Nagycsere lakott területein az új csőrendszer már elkészült.)

– Jelentős összeget, 50 milliót, illetve 323 milliót akarunk fordítani a kertvárosi részeken a közvilágítási hálózat fejlesztésére. Azon leszünk, hogy a kertségek ugyanolyan jelentősen fejlődjenek idén is, mint az elmúlt években – jelentette ki Papp Viktor.

Hét utca szilárdul a Júliatelepen

– Régi álmunk válik valóra azzal, hogy márciusban a Júliatelepen elkezdődik az utcák leaszfaltozása – fogalmazott a tájékoztatón Becsky István, a városrész önkormányzati képviselője.

Hangsúlyozta, most olyan nagy léptékű beruházás veszi kezdetét, amire a körzetben még nem volt példa, 1 milliárd 130 millió forintból összesen 2628 méter hosszan készülnek új utak.

Elmondta: idén a Kard utca még hiányzó része, a Futó utca, a Hetényi János utca, a Zoványi Jenő utca, a Kőrösi Csoma utca, a Vályi Nagy Tibor utca és az Apafája utca kap majd szilárd burkolatot. (A Gyűrű utca már korábban elkészült.) A kivitelezőnek összesen 9 hónap áll rendelkezésére a munka elvégzésére – tette hozzá Becsky István.

OCs

Borítókép: a Futó utca is szilárd burkolatot kap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában