fejlesztések

2020.01.09. 16:55

Praktikák, hogy miként lehet olcsóbb

Sok feladatot ad az elmúlt években megnyert fejlesztési beruházások kivitelezése, befejezése.

Fotó: Kovács Péter

Már csak azért is okoz fejtörést Hajdúböszörmény vezetésének – mint ahogy a megye többi helységében sem ismeretlen a probléma –, mert a kivitelezési költségeket 2016-os árakon számolták ki. Kiss Attila polgármester úgy számolja, hogy a négy évvel ezelőtti árakhoz képest mintegy 40 százalékkal drágult meg a kivitelezés.

– Van néhány óriás projektünk, ezek közé tartozik a Petőfi utcán a meglévő épület bővítésével megvalósuló orvosi rendelő építése, valamint a művelődési központunk külső belső megújítása és átalakítása. A kivitelezési tervek elkészültek, ezeket azonban módosítani kell a nagyobb költségek miatt. Komoly fejtörést okoz, hogyan tudunk a költségkereteken belül maradni. Az orvosi rendelő esetében minden praktikát kitaláltunk már. Például csökkentjük az épület műszaki tartalmát vagy kevesebb parkolóhelyet alakítunk ki. De van egy minimum, ami alá már nem lehet menni – vázolta a lehetőségeket Kiss Attila.

A polgármester említést tett az ebben az évben elkészülő 8,5 hektáros, minden infrastruktúrával ellátott, önkormányzati beruházásban megvalósuló ipari parkról is. Emellett van egy 65 hektáros terület, amelyen ugyancsak ipari park lesz. Ez a kettő a létesülő BMW gyártól mindössze 10 perc autóútra lesz. Érdeklődő vállalkozók már vannak az ipari területek iránt.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában