lebontják a dekorációt

2020.01.07. 10:53

Nem ragyognak tovább a karácsony fényei

Megkezdték Debrecenben a főtéri díszek leszerelését.

Fotó: Matey István

A debreceni karácsonyi díszkivilágítás elemeit hétfőn kezdték el leszerelni. A munkálatok a Piac utcán a nagyobb elemek – fényfa, fénygömb, fényszökőkút – bontásával indultak. Az összes elem folyamatos leszerelése körülbelül egy hónapot vesz majd igénybe – tudtuk meg a debreceni polgármesteri hivataltól.

A tavalyi évek sikeréhez hasonlóan az adventi forgatag a 2019-es ünnepre ismét kiegészült november 23-án a Debreceni Adventi Vásár nyitányaként újra üzembe helyezett, 45 méter magas, mobil körpanorámás, zárt gondolákkal felszerelt Debrecen Eye-jal. Így hát az óriáskerék – köszönhetően többek között a Vitesco Technologies támogatásának, amely a világpiacon a legtöbb mobil óriáskerékkel rendelkező vállalat –, a fényárban úszó város látványára szomjazók nagy örömére újra forgásnak indult. Ugyan az adventi fények lebontása megkezdődött, az óriáskerék még marad – tudtuk meg a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-től. Szolgáltatását a folyamatos érdeklődés miatt egészen a Debreceni Maskarádé programjáig és a XI. Mangalica Fesztiválig, azaz február 23-ig vehetik igénybe az érdeklődők. Nem csak a városi lakosságot bűvölte el a magasban forgó kerék: a csak „esernyős ember”-ként emlegetett férfi is járt már a cívisvárosi óriásforgó legtetején, hogy nálunk is szétnézzen.

Az emberek véleménye megoszlik a kerékről: van, aki rajong érte, van, aki gyűlöli. Egy azonban biztos: valamit tudhat a mélységeket és magasságokat is megjáró kerék, hisz évről évre képes elbűvölni az itt élőket, s meginvitálni őket egy-egy körre, hogy megcsodálhassák az oly sok művészt megihlető alföldi panorámát.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában