Adjunk, hogy adhassanak!

2020.01.12. 14:19

Minden adag ebédre volt jelentkező a görögkatolikusok vasárnapi ételosztásán

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat vasárnap délelőtt ismét meleg étellel segítette a rászorulókat.

Fotó: Kiss Annamarie

Kissné Suta Mariann, a szervezet karitatív irodájának vezetője az ételosztást követően a Naplónak elmondta, mindenkinek jutott a 340 adag tarhonyás húsból az Attila téri szolgáltató központban, s emellé friss péksüteményt is osztottak. A 2017 decemberében indított, s azóta minden hónap valamelyik vasárnapjára megszervezett jótékonysági akcióban együttműködnek a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesülettel és a Debreceni Karitatív Testülettel. Kissné Suta Mariann hangsúlyozta, továbbra is várják az adományokat a szeretetszolgálat központjában a reggel 8 és dél között.

 

– Aki adakozni szeretne, elsősorban ruhaneműt, cipőt, játékokat, tartós élelmiszert és konyhai kellékeket hozzon, de a rászorulók szeretettel fogadják a kisebb méretű háztartási gépeket is. Bár bútorokra is szükségünk lenne, egyelőre még nem tudjuk hol tárolni azokat, így nagyméretű felajánlásokat sajnos nem tudjuk átvenni. Mivel a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat az ételosztáson kívül többféle karitatív tevékenységet is végez, mint például a kórházi beteglátogatást, nagy szükség van önkéntes segítőkre, akik folyamatosan jelentkezhetnek a szervezetnél – tájékoztatott Kissné Suta Mariann.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában