megérdemelt siker

2020.01.11. 14:22

Fülöp Dezsőné lett az Év nagyija Csökmőn

Fotó: a család magánarchívuma

A megtisztelő címért a Csökmő 800 jubileumi év alkalmából hirdetett titkos pályázatot év vége felé a Csökmői Nyugdíjasokért Egyesület. Unokák, gyermekek, családtagok jelölhették a szerintük arra érdemes nagymamát, természetesen jeligés levélben leírva, miért is gondolják úgy, hogy rászolgált a jelöltjük. A zsűri az idősek napi rendezvényen tette nyilvánossá döntését, és a díjazott is ott értesült arról, hogy ő kapta meg az Év nagyija címet.

Jutka néni nyugdíjas évei előtt a helyi óvodában dolgozott dajkaként. A gyerekek is nagyon szerették, hiszen ő is mindenkihez szeretettel, türelemmel fordul. Nem csoda hát, hogy a gyermekei, unokái is nagyra értékelik gondoskodását, hiszen mindig a kedvükben próbál járni. Azt mondja, a három fiú unokájának igyekszik mindig finomságokat készíteni, és sokat foglalkozni velük. Ezt hálálták meg azzal, hogy tudta nélkül benevezték az Év nagyija pályázatra. A díjazott nagyi elmesélte, hogy még horgászni is jár a fiúkkal, bár néha már úgy gondolja, elég nagyok, és talán nem kellene velük tartania. Ám ilyenkor az unokák megnyugtatják:

„Gyere nyugodtan, mama! Nem ciki. Majd ha úgy érezzük, szólunk.”

De addig is boldogan töltik szabadidejüket imádott nagymamájuk körében.

B. Kiss Andrea

Borítókép: az év nagyija unokái körében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában