ÚNKP-konferencia

2020.01.27. 18:02

Fiatal kutatók mutatták be munkáikat az egyetemen

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) sikeres pályázatainak köszönhetően kutatási eredményeikről számoltak be a hallgatók hétfőn 2 szekcióban 32 nyertes pályázó a Debreceni Egyetem konferenciáján, amelyet az intézmény Tudományos Igazgatósága rendezett.

Fotó: Kiss Annamarie

Az ÚNKP-pályázatban alapképzés és mesterképzésben résztvevő hallgatók mellett fiatal kutatók is pályázhattak. A Debreceni Egyetemen több száz diák pályázott és nyert ösztöndíjat, amihez dologi támogatást is kaptak.

Pályázni egy vagy két félévre lehetett, szeptembertől januárig és januártól júniusig. Most azok a hallgatók mutatták be tudományos eredményeiket, akik az első félévre pályáztak. Harminckét kutató számolt be kutatásairól bölcsészet- és természettudományi, illetve egy élő és élettelen természettudományi szekcióban a tudományterületek oktatói előtt. Dr. Csernoch László, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese elmondta, a program a Nemzeti Tehetség Program részeként működik, és az a célja, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik valamilyen szinten kiemelkednek társaik közül.

Dr. Csernoch László | Fotó: Kiss Annamarie

A témákat nem határozták meg előre a diákok számára, bármilyen tudományos területen végezhettek kutatásokat, ahol úgy érezték, kiemelkedő eredményt tudnak felmutatni. Egyetlen kitétel volt, ne kapcsolódjon az egyébként is kötelezően elvégzendő feladatokhoz – tudtuk meg.

GyT

Borítóképünkön dr. Balogh Áron Péter látható előadás közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában