visszajáró vendégek is vannak

2020.01.13. 17:30

„Ez egy igazi kis oázis” – belakták a Nagyállomás családi várótermét

Kényelmes várakozást biztosítanak a kisgyermekesek számára a debreceni vasútállomáson.

20191018 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Családbarát várótermet alakítottak ki a debreceni nagyállomáson.

Fotó: Molnár Péter

Komfort és biztonság jellemzi a debreceni vasútállomáson található, szeptemberben nyílt családi várótermet, ahol az elmúlt hónapokban megannyi kisgyermekes család megfordult. A kezdeti időkben kevesebben keresték fel az új helyiséget, hiszen sokan még nem szereztek tudomást meglétéről. Az elmúlt időszakban azonban megsokszorozódott a látogatók száma. Természetesen a hidegebbre fordult időjárás miatt is nőtt az érdeklődés, hiszen télen nem szívesen várakozunk gyermekekkel a hidegben. A váróterem felügyelője úgy véli, a kiépített pelenkázószoba, illetve a gyermekek számára kialakított illemhely miatt térnek be hozzájuk leginkább. – Fontosnak tartjuk a gyermekek biztonságát, továbbá azt, hogy kellemes, gyermekbarát környezetben várakozzanak, ezért van számtalan játék, kifestő a szobában.

„Nagyon sok visszatérő vendégünk akad, vannak gyerkőcök, akik már be is köszönnek, ha erre járnak, ami szintén bizonyítja, hogy erre a váróteremre szükség van a Nagyállomáson”

– kezdte lapunk tájékoztatását Cifra Csabáné MÁV-dolgozó.

A családias, barátságos hangulat az egész váróteremben érezhető, piciny játékok, kifestők, gyermekrajzok, kicsiknek szánt berendezések egyaránt színesítik a termet, ahova ottjártunkkor éppen egy édesanya sietett kisfiával. Kálmánné Éva nem először várakozik kisfiával a szobában, sokat utaznak, leginkább a nagyszülőkhöz hétvégente, ezért nagyon örültek az új, gyermekbarát váróterem kialakításnak. – Kristóf saját játszószobájának hiszi az állomáson található termet, imád itt játszani, és persze az is kedvére van, hogy bármikor érkezhetnek játszópajtásak. Meglepetésünkre legutóbb éppen az óvodatársa, Panna társult hozzánk. Egyébként Kristóf kijön mindenkivel, a lényeg, hogy melegben, tisztaságban tudunk várakozni – hangsúlyozta az édesanya.

Vendégkönyvben olvasható

Az idősebb utazók is szívesen beköszönnek, esetleg leülnek egy-egy percre, nagyszülőként lelkendeznek a szobáért, hiszen számukra is unokájuk, gyermekük az első. Cifra Csabáné boldogan mutatta a teremben elhelyezett vendégkönyvet, melyben számtalan kedves üzenet olvasható, ami szintén bizonyítja, szükséges a családi váróterem.

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a MÁV részéről, hogy egy ilyen csodálatos helyiséget kialakítottak a gyermekek számára. Családbarát, szép környezet. Sok sikert kívánunk az üzemeltetéshez.” – írták.

„Ez egy igazi kis oázis, kedves fogadtatás és igényes váró, legközelebb korábban jövünk a vonathoz, hogy tovább maradhassunk.” – köszöni Luca és Grace.

„Nagyon jó ötlet, gyermek- és családbarát környezet, figyelmes fogadtatás és foglalkozás, igazán példaértékű. Sok sikert kívánunk a kezdeményezéshez és boldog új évet az itt dolgozó hölgynek! – írta Törzs Edit.

– Karácsony és szilveszter alatt rengetegen betértek hozzánk, nyilván többen utaztak az ünnepi időszakban, ezért is növekedett meg a családi váróterem forgalma, aminek nagyon örültünk. Számtalan gyermek rajzolt az itt dolgozók számára, kedves üzeneteket, jókívánságokat kaptunk, bízom benne a jövőben is hasonlóak lesznek a tapasztalatink – mondta végül Czifra Csabáné.

Nagy Emese

Borítókép: számtalan visszajáró vendége van a komfortos váróteremnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában