városunk

2020.01.01. 18:06

Budapest riválisaként

A debreceniek személyes életében is kézzelfogható sikereket hozhat a következő időszak.

Fotó: Kiss Annamarie

A Kodály kórus hagyományos újévi koncertje előtt Fekete Károly püspök köszöntötte a vendégeket. Mint fogalmazott, évről évre jó érzés az új esztendőben a Nagytemplomban kiváló előadóktól nagyszerű műveket hallgatni. – Ami elhangzik, az mindig színvonalasan értékes és bevon bennünket abba az értékközösségbe, amely városunk lényegét, identitását lelkiségét és szellemiségét adja. Hálásak lehetünk azért, hogy Debrecen olyan város, amely megbecsüli az értékeit. Az értékbőség miatt nemcsak egy isteni helynek tűnik Debrecen, hanem Isten áldotta élettérré is válik – mondta Fekete Károly püspök, akit a pulpituson Papp László polgármester követett.

Debrecen a következő években számos vonatkozásban reális alternatívája, sőt nem egy esetben riválisa lesz Budapestnek. Kézzelfoghatóvá tesszük, hogy az országnak van egy másik fővárosa is, amely büszke a nemzeti tradícióira, kereszténységhez és általában a valláshoz fűződő kapcsolatára, sőt mi több, ezt erősíti, és mindezzel együtt haladó, fejlődő és nemzetközi kapcsolataival nyitott gondolkodású, fiatalokra építő város – fogalmazott a polgármester. – Hiszem azt, hogy Debrecen jövője szempontjából az előttünk álló húszas évek meghatározzák majd az egész évszázadot. Városunk kiterjeszti a következő években gazdasági, oktatási és kulturális befolyását az egész régióra – tette hozzá.

A polgármester 2020-at új korszak nyitányának nevezte. Mint fogalmazott, 2020 nem pusztán az önkormányzati ciklus első éve lesz, hanem egy olyan önkormányzati időszak első esztendeje, amely kézzelfoghatóvá teszi számunkra a sikert és nemcsak városi értelemben, hanem az itt élő debreceniek személyes életében is. Debrecen és polgárainak jelentősége, szerepe, gazdasági és jóléti körülményei meghatározó változásokon mennek majd keresztül.

KZS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában