szilveszteri kisokos

2019.12.31. 16:00

Utcabállal búcsúztatják az óévet a cívisváros szívében

Menetrendek, hasznos tudnivalók és tippek szilveszterre, valamint az újév első napjára.

Fotó: Napló-archívum

Az olvasókhoz hasonlóan szerkesztőségünk tagjai is gőzerővel készülnek az év utolsó napjának méltó búcsúztatására. Pezsgőbontás előtt azonban szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki idén is a Hajdú Online-t választotta, hogy értesüljön a megye legfrissebb híreiről. Jövőre még nagyobb erőbevetéssel igyekszünk fenntartani a látogatók érdeklődését, addig is összeállítottunk egy szilveszteri kisokost, hogy mindenki számára gördülékenyen, biztonságosan és kellemes hangulatban teljen az ünnep.

Boldog új esztendőt, Hajdú-Bihar megye!

A bulizni vágyóknak szilveszter éjjel évről évre biztos pontot jelent a Kossuth tér, ahol rendszerint utcabállal köszöntik az új esztendőt. Idén sem marad el a főtéri mulatság, amelynek mozgatórugója ismét a REDProdukció zenekar lesz. Sztárvendégként a Karavan Familia és a Kelet Brass Band érkezik a Nagytemplom elé, ahol házigazdaként Fazekas László látja vendégül a közönséget.

A Kossuth téri ereszdelahajam és tűzijáték után a fáradt utcabálozók gyorsan hazajuthatnak a DKV járataival. A debreceni közlekedési vállalat ugyanis éjszakai járatokat indít azok kedvéért, akik szilveszterkor a közösségi közlekedés eszközeit választják. A december 31-i, illetve az újév első napjaiban érvényes menetrendet itt megtekinthetik.

A legmegnyugtatóbb az volna, ha mellőznénk a tűzijátékokat és egyéb pirotechnikai eszközöket az év utolsó napján (is), de ha már mindenképp ragaszkodunk hozzájuk, bánjunk velük körültekintően! Annak érdekében, hogy sérülésmentesen teljen az éjszaka, érdemes megfogadni a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tizenhárom jó tanácsát, amely a pirotechnikai eszközök biztonságos használatára vonatkozik. Jól tudjuk, hogy a hangos csattanások miatt mindezek komoly kockázatot jelentenek az ijedt háziállatokra nézve, erre közleményében a Nébih is felhívta az olvasók figyelmét a napokban. Az állattulajdonosokra vonatkozó legfontosabb tennivalók listáját ebben a cikkünkben olvashatják.

Január elsején orvosaink ügyeleti rendben fogadják a betegeket, az év második napjától viszont minden debreceni körzetben az ott megszokott rend szerint rendelnek. Hasznos információ továbbá, hogy az év legelső napján elmarad a szemétszállítás, amelyet az AKSD Kft. tájékoztatása szerint január 4-én, azaz szombaton fognak pótolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában