jó hír az utasoknak

2019.12.03. 11:20

Több fedett buszváró létesült Debrecenben

120 darab, reklámhordozóként is használható új utasvárót építettek.

Fotó: Orosz Csaba

A cívisvárosban rendszeresen helyi autóbusszal utazók örömére az utóbbi időben több olyan buszmeg­állóba is került az utasokat az időjárás viszontagságaitól védő buszváró, ahol eddig ilyen nem volt.

Reklámért cserébe

Érdeklődésünkre a debreceni polgármesteri hivatal arról tájékoztatott, az önkormányzatot egy budapesti reklámcég kereste meg azzal a kéréssel, hogy saját költségére összesen 120 darab, reklámhordozóként is használható – a város arculati kézikönyvében foglalt előírásoknak megfelelő –, egységes küllemű utasvárókat telepítene a buszmegállókba. Ehhez az önkormányzattól a hozzájárulást megkapta. A reklámelhelyezések után a város erre vonatkozó helyi rendeletében meghatározott díjat is fizet a cég az önkormányzatnak.

A masszívfém-keretre erősített, vastag üveglapokból és fából készült padból álló „vandálbiztos” utasvárók a cég tulajdonában vannak, s azok fenntartásáról maga gondoskodik.

A régiek „újraéledtek”

Ezzel párhuzamosan ötven darab régi, városi tulajdonú utasváró házikót az önkormányzat leszereltetett, majd ezekből negyvenötöt – természetesen az arra érdemeseket – felújíttatta. Lakossági igények alapján ezeket másutt helyeztette el, olyan helyeken, ahol eddig nem voltak ilyenek.

Orosz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában