advent

2019.12.23. 17:37

Szebbé tették az egyeki gyerekek karácsonyát

A gyermekek korukhoz megfelelő ajándékokat és ruhákat kaptak.

A helyi Karitász és a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye már évek óta próbál segíteni a rászoruló családoknak. Az egyeki plébánia adott otthont az eseménynek, ahol hatvan gyereknek és családjának sikerült boldogabbá tenni a szeretet ünnepét. A Karitász célja, hogy azok a családok is boldogan tudják tölteni az ünnepeket, akik nem, vagy csak nagy áldozatokat hozva tehetnék meg, hogy gyermekeiknek ajándékot vegyenek karácsonyra.

Mészáros László, az egyházmegyei Karitász vezetője elmondta, hogy ebben próbál a Karitász hatvan csoportja ezeregyszázötven önkéntessel (vannak köztük pedagógusok, orvosok, védőnők, nyugdíjasok) segíteni e két megyében, nemcsak karácsonykor, hanem egész évben. Az ajándékokat az önkéntesek és az egyházmegye településein lakó emberek egész éves felajánlásából gyűjtötték össze. A „Tegyük szebbé 60 gyerek karácsonyát” eseményt a gyerekek tették még meghittebbé, karácsonyi dalokat énekelve várták a csomagok kiosztását. A gyermekek korukhoz megfelelő ajándékokat és ruhákat kaptak. Voltak köztük olyan szerencsések, akiknek pontosan azt tudták adni, amire éppen vágytak. Például egy hintalovat, tollasütőt, focilabdát, órát vagy gördeszkát.

Bódi Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában