Figyelnek a környezetükre

2019.12.02. 19:33

Örökzöldeket ültettek a Debreceni Járásbíróság dolgozói

A Debreceni Járásbíróság épületének főbejárata előtti rész 2019. november utolsó napjaiban zöldebbé és barátságosabbá vált.

Fotó: debrecenitorvenyszek.birosag.hu

Az ott dolgozók elképzelése az volt, hogy mindenképp olyan növényeket akarnak oda ültetni, amelyek a modern épülethez jól illenek, egyben örökzöldek is – olvasható a bíróság közelményében. A Debreceni Törvényszék vezetése támogatta az elképzelést és segítséget nyújtott virágládák és az örökzöld tuják beszerzésében. A járásbíróság irodai dolgozói munkaközi szünetüket arra használták, hogy elültessék a dísztujákat és így egy kicsit zöldebbé tegyék környezetüket. A szűkebb környezetre való odafigyelés jól jellemzi a Debreceni Törvényszéket is, hisz belső kertjében közel 100 éves fenyők és tuják díszítik az udvart, míg a Berettyóújfalui Járásbíróság díszkertje két éve lett újra telepítve, rendezve.

A Debreceni Járásbíróság egy másik érdekességgel is szolgál, hiszen előterében a bírók és igazságügyi alkalmazottak festményeiből, rajzaiból és kézzel készített alkotásaiból kiállítás nyílt, amit az odaérkező ügyfelek is megtekinthetnek. A kiállítás apropóját az is adta, hogy a járásbíróságon is megrendezték 2019. november 22-én a Consilium Peritorium Localist, amelynek keretében a járásbírósági bírók kézhez vehették a „Bírák vagyunk…” című kötet, amely a bírói függetlenség 150. évfordulója kapcsán jelent meg és az 1869. évi IV. törvény évfordulóját hivatott ünnepelni.

Fotó: debrecenitorvenyszek.birosag.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában