Hírmorzsák

2019.12.16. 11:39

Meghitt adventi műsort adtak a nyíracsádi óvodások

Felelevenítették a régi karácsonyi szokásokat a nyíracsádi ovisok, az általános iskolások pedig szavalóversenyen remekeltek.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kántáltak, csillagoztak, énekeltek az ovisok

A nyírségi település Akácliget Óvodájának csemetéi karácsonyhoz közeledve idén már második alkalommal indultak útnak, hogy a régmúlt hagyományaihoz híven köszöntsék Jézus születésének ünnepét.

A fiúk kezében pörögtek a csillagok, miközben kántáltak / Fotó: Kedves Zilahi Enikő

December 9-én délelőtt először az általános iskolásokhoz látogattak el, majd az idősek otthonának lakóit örvendeztették meg. A művelődési házban elsősorban felnőttek fogadták a gyerekeket, ahol Bródi Róbert alpolgármester mondott köszöntőt. Köztük volt Mária, József és a Kisded, akiket angyalok kísértek, pásztorok vigyáztak. A csillagosok kántáltak, az angyalok énekeltek, a rövid, de annál szívmelengetőbb műsor végén pedig mindenkinek áldott ünnepet kívántak.

Első helyezés és különdíj

Engedjétek hozzám jönni a kisgyermeket címmel hirdetett idén ismét egyházi szavalóversenyt a Nyírvasvári Általános Iskola. A több éves hagyományra visszatekintő körzeti megmérettetésen közel kétszáz gyermek vett részt.

Gugg Máté és Nagy Blanka oklevelet és könyvjutalmat is kapott / Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola diákjai közül az alsó tagozatosok versenyében Nagy Blanka szavalatát különdíjjal jutalmazták. Az 5-6. évfolyamosok kategóriájában Gugg Máté versmondása bizonyult a leghitelesebbnek, így a zsűri első helyezéssel jutalmazta. Blankát Szabóné Bálega Ilona, Gugg Mátét Kedves Györgyné Zilahi Enikő készítette fel a versenyre.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában