megyei közgyűlés

2019.12.13. 13:30

Később lesz kész az autópálya

A Hajdú-Biharban zajló útfejlesztésekkel is foglalkoztak a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

default

Fotó: Kovács Péter

Összesen 10 előterjesztésről tárgyaltak a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésén pénteken. A Debrecenben, a Megyeháza Árpád Termében tartott ülésen a legnagyobb érdeklődést az az előterjesztés váltotta ki, melynek keretében a megyében zajló útépítésekről volt szó.

80 százalékban készült el

A téma előadója Szoták Zoltán, a Magyar Közút megyei igazgatója elmondta: a legnagyobb beruházás jelenleg az M4-es autópálya építése Berettyóújfalu és Nagykereki között, mely 26,5 kilométer hosszú és nagyrészt 2x2 forgalmi sávos lesz. A sztráda koronaszélessége eléri majd a 26,6 métert. A nyomvonalon 20 darab hidat építenek, amelyek közül a legjelentősebbek a Berettyó folyó és a Dusnok patak felett fognak átívelni. A szakaszon 2 külön szintű csomópontot alakítanak ki Gáborján és Nagykereki mellett. Emellett 2 pár pihenőhelyet és egy egy pár tengelysúly mérő állomást is építenek. A sztráda végén, Nagykerekinél pihenővé alakítható, 10-10 forgalmi sávos határátkelőhelyet hoznak létre. A vonatkozó vállalkozási szerződést 2017. április 3-án írták alá. Eddig az építési munkák 80 százalékával végeztek.

Szélesebb leállósávval

Az eredeti elképzelés szerint a szóban forgó M4-es autópálya szakaszt 2020. tavaszán adták volna át, azonban már az építkezés közben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kérésére módosítottak a terveken. A nagykereki csomópont és a határátkelő között a leállósávot kiszélesítik arra gondolva, hogy ott esetleg feltorlódhatnak a teherautók. A plusz munka miatt az M4-es átadására így 2020. tavasza helyett, július 31-én kerülhet sor – derült ki a közút illetékesének szavaiból.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában