ajándékozás

2019.12.22. 19:49

Csillogó szemek karácsony előtt

Esztárra visszajár egy fiatal hölgy, aki adományokkal segít rászoruló gyerekeknek .

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A névre szóló csomagokban főként játékok, ruhaneműk, cipők, kabátok vannak, és némi édesség. A helyi családsegítőtől Szécsiné Borsa Kornélia fogadta Kiss Juditot és szüleit. December 22-én délelőtt a családsegítő irodában várták a gyerekeket az ajándékokért, akiket előre kiértesítettek, mikor vehetik át csomagjaikat. A gyerekek – kisebbek és nagyobbak is – csillogó szempárral, kíváncsi tekintettel vették át ajándékaikat.

Szívesen szerez örömet

Judit Frankfurtban él és karácsony alkalmából hazatért Debrecenbe. A karitatív tevékenységét 4 évvel ezelőtt kezdte és azóta szervezi és intézi az adományok gyűjtését és kiosztását. – Egy barátnőm által szervezett karácsonyi ajándékcsomagoláson vettem részt 2015-ben. Úgy éreztem, hogy én is szívesen szereznék örömet beteg és rászoruló gyerekeknek – mesélte mosolyogva Judit.

Az ajándékok nagy részét munkahelyéről, illetve a Frankfurt-i magyar iskolától gyűjti össze, de Budapestről is sok adományt kap, hogy ossza szét a rászoruló gyerekeknek, családoknak. Az ajándékok hazaszállításában az unokatestvérei segítették. Több városban járt már, főleg iskolákban, otthonokban, kórházakban beteg gyerekeknél.

Esztárban először tavaly karácsonykor volt, majd idén ősszel tanévkezdési gyűjtés keretén belül iskolatáskákat, illetve iskolakezdéshez szükséges eszközöket adományozott a nehéz sorsú gyerekeknek. Tervezi, hogy jövőre folytatja a jótékonysági tevékenységét, hogy további rászoruló családokhoz tudjon eljutni a támogatás.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában