advent

2019.12.04. 12:32

„A csodavárás titka bennünk van”

Joulupukkival, jégszobrokkal és családi kézműveskedéssel is vár Debrecen főtere.

Fotó: Matey István

Igazi programkavalkád várja a debreceni közönséget az adventi időszakban, a következő hetek ünnepi eseményeiről szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Főnix Rendezvényszervező Kft. az Apolló moziban.

Bódor Edit ügyvezető három fontos eseményre hívta fel a figyelmet. – December 5-én, csütörtökön 15 óra 45 perc és 16 óra között indul az igazi Mikulás a Városházától a Nagytemplom elé, ahol finn dallal köszönti majd a közönség. A csodavárás titka bennünk van, így a felnőttek számára is varázslatos élményeket tartogat a finn Mikulás látogatása – fogalmazott.

A találkozást követően Joulupukki a debreceni Család- és Gyermekvédelmi Központba is ellátogat. Látványos programnak ígérkezik a december 15-én megtekinthető Jégszobrász-show is, amely a nagytemplom előtt tíz versenyző alkotásait vonultatja majd fel, 21-én pedig M. Tóth Zsolt jégszobrász a Szent Család szobrát fogja megalkotni egy jégtömbből.

Add tovább!

A főtéren felállított Adventi kuckó december 14-én, 15-én, 21-én és 22-én családi kézműves foglalkozásra várja az érdeklődőket, ezt megelőzően, december 9-től a Debreceni Karitatív Testület hagyományos gyűjtésének ad otthont Add tovább! Házikó néven.

Mozi (majdnem) mindig

– Az Apolló mozi ingyenes adventi filmes délutánokkal, december 10-én Royal Opera House-közvetítéssel, valamit autista gyermekek és családjaik számára a Jégvarázs 2. csendes vetítésével várja az érdeklődőket. Az idei téli szünetben is várjuk a filmek szerelmeseit, december 24-e és 31-e kivételével – tájékoztatott Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője.

Vár a Valceremónia

Christmas around the world – Karácsony a világ körül címmel láthatjuk a jövőre 30 éves Valcer Táncstúdió ünnepi műsorát december 21-én. A Kölcsey Központban 16 órától az utánpótláscsoportok gálaműsorát, majd 19 órától az öt földrész legismertebb táncait tekinthetjük meg a versenytáncosok előadásában.

Asztalos Richárd evangélikus lelkész arra hívta fel a figyelmet, hogy az adventi időszakban nem csak az egymás, hanem az Isten iránti szeretetet is megtapasztalhatjuk, ezért fontos, hogy ne csak a templomban, hanem a világban, a városban és az embereken keresztül is keressük őt. Az adventi időszakban az evangélium átadására több gyülekezetükben is várják az érdeklődőket.

Bereczki Lajos, a Szappanos Utcai Baptista Gyülekezet nyugalmazott lelkipásztora arról tájékoztatott, hogy gyülekezetük két adventet is ünnepel, hiszen Jézus újra el fog jönni, ezért is fontos a napi elcsendesülés és imádkozás. Karitatív programjaik közé tartozik az adventi időszakban Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz-akciója, valamint több megyei idősotthon látogatása is.

A Szent Háromság magyar ortodox egyházközség nevében Sipos Barnabás parókus az egyházközség fontos eseményéről tájékoztatott, december 28-án délelőtt 10 órakor szentelik fel ugyanis a debreceni ortodox templomot. – Templomi kórusunkkal az adventi időszakban idősotthonokba látogatunk el – tette hozzá.

SZD

Borítókép: Advent első vasárnapjának ünnepi pillanatai a főtéren

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában