oktatás

2019.11.29. 11:11

Tizenegy szerb diák érkezett a Szoboszlói Úti Általános Iskolába

Osztálycsere programban vesz részt a Szoboszlói Úti Általános Iskola. A debreceni intézmény és az AFS Nemzetközi Alapítvány kapcsolata évekre nyúlik vissza.

A konferenciák, osztálybeli műhelymunkák és tanártréningek mellett dolgoztak már önkéntesek az intézmény EngRead nemzetközi angol verseny zsürijében is, de kétségtelenül a diákcserék jelentik az együttműködés csúcspontjait.

Minden év májusában indiai diákok érkeznek az iskolába, és most új lehetőséggel gazdagították a programot: tizenegy szerb, Zajecsev városából érkezett felső tagozatos egyéni órarenddel tanul egy héten át a Szoboszlói úti intézményben. Az iskola tanulói közül kerültek ki a fogadó családok, akik gondoskodnak a magyar kultúra és Debrecen élményszerű megismetetéséről is – tudtuk meg a cívisvárosi intézmény közleményéből.

A közös szabadidős programok között szerepel városnézés, egyetem-, múzeum- és Aquaticum-látogatás, illetve az AFS Debrecenben tanuló nemzetközi diákjaival való találkozás. A programban főszerepet kap az angol is, hisz ez a közvetítő nyelv. Az osztálydelegációt két tanárnő vezeti. Viszontlátogatásra áprilisban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában