véradók napja

2019.11.30. 17:14

Százszoros véradót is köszöntöttek Komádiban

Komádiban tizenheten vehettek át elismerést a véradóknak rendezett vacsorán.

Fotó: Rozsik Rita

Magyarországon november 27-én ünnepeljük a Véradók Napját. A Magyar Vöröskereszt Komádi Alapszervezetének elnöke Jambrich Judit és az önkéntesek évek óta megrendezik a véradó vacsorát, ezzel hálálva meg a véradók önzetlen segítségét.

A Barsi Dénes Általános Iskola ebédlőjében rendezték meg az eseményt nemrégiben. A vacsorán Hidvégi László alpolgármester és Ujvárosi Andrásné, a Magyar Vöröskereszt HBM-i Szervezetének igazgatója köszöntötte a véradókat.

Mindketten kiemelték, hogy mennyire fontos a véradás, hiszen sok ember életét menthetik meg a donorok. Az esten tizenhét véradót köszöntöttek, ők emléklapot és ajándékot kaptak a szervezőktől. Héder Zoltán alpolgármester köszöntőjét követően finom vacsorával vendégelték meg a jelenlévőket.

Segítettek az édesapjának

Szabó Mihály idén lett százszoros véradó. – Gyermekkoromban édesapámnak egy baleset miatt vérre volt szüksége a műtéthez. Ekkor értettem meg, mennyire fontos a véradás, és eldöntöttem, hogy mihelyst nagykorú leszek, én is segíteni fogok az embertársaimon, ahogy annak idején ők is hozzájárultak édesapám felépüléséhez – árulta el Mihály, hogy miért tekinti szívügyének a véradást.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában