ha kell, büntetni fognak

2019.11.15. 08:42

Rendszeresen a kiserdőben parkolnak

Első körben a szabályok betartatásával szeretnének rendet tenni a Fényes udvar mellett.

Fotó: Orosz Csaba

Az utóbbi években egyre több autós „parkol” a Fényes udvari lakótelepen, a Boka Károly utca végén szabálytalanul, a vasút felé eső kiserdőben. Behajtanak a fák közé, miközben a járművek kerekei kitapossák a füvet, de a facsemeték sem ússzák meg. A szomszédban, a Víztorony utcai Brassai-iskola nagykapuja melletti zöldterületre is rendszeresen felállnak az autósok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy bár az elmúlt években sok új parkolóhelyet jelöltek ki a környéken, az egyre gyarapodó autószámhoz képest a jelek szerint ez még mindig kevés, sokszor nehéz szabad helyet találni. Szinte mindenki a saját lakása előtt akar megállni. Közben a Fényes udvari lakótelep másik, a Munkácsy utca felőli részén található nagy parkoló erdő felőli oldala kevésbé van kihasználva.

Tőzsér Gyula, a Debreceni Közterület-felügyelet hatósági osztályának vezetője azt ígérte, hogy ezután jóval gyakrabban fognak a Fényes udvar melletti kiserdőben ellenőrizni, büntetni. Amennyiben ez nem vezet eredményre, akár kis vasoszlopok kihelyezése is szóba kerülhet a Boka Károly utca erdő felőli részén.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában